thumbnail 1 thumbnail 2 thumbnail 3 thumbnail 4

De Bagijnetoren

Durf jij de uitdaging aan ?

Sinds de verplaatsing van de Bagijnetoren in 2011 gebeuren er vreemde dingen in Delft en dan vooral in en rond de Bagijnetoren.

Diverse mensen durven geen stap meer in Delft te zetten en er zijn er zelfs een aantal op mysterieuze wijze verdwenen. Zijn jullie dapper genoeg ? Kunnen jullie Delft en zijn inwoners helpen ?

Let op het betreden van onze Escaperoom is geheel op eigen risico !

Hoe ga jij de uitdaging aan ?

10 juli 1584

De moord op de vader des vaderlands


Balthasar Gerards vermoordt Willem van Oranje, leider van de Opstand der Nederlanden.

De Opstand

Vrij van Spaanse overheersing

De Nederlandse Gewesten wilden in de zestiende eeuw zelf kiezen tussen het protestantisme en het katholicisme. Daarnaast wilden ze meer macht voor de steden en de Nederlandse edelen. Onder leiding van Willem van Oranje kwamen ze in 1566 in opstand tegen de Spaanse Koning Filips II. Koning Filips stuurde vervolgens de Hertog van Alva met een groot leger op de opstandelingen af om ze weer in het gareel te krijgen. Het werd alleen maar erger. De noordelijke gewesten besloten om voortaan zelf te regeren en wilden niets meer weten van de Spaanse koning.

Willem en Balthasar

In 1580 werd Willem van Oranje als leider van de opstand vogelvrij verklaard door de Spaanse koning Filips II. De moordenaar zou 25.000 kronen ontvangen en bovendien in de adelstand worden verheven.

Balthasar Gerards hoorde in 1581 dat Willem van Oranje vogelvrij was verklaard. Hij besloot Willem van Oranje te vermoorden. Hoewel hij een fel voorstander van het katholicisme was, kon ook de in het vooruitzicht gestelde beloning hem verleid hebben.

Balthasar Gerards reisde naar Delft. Hij wist dat Willem van Oranje in het Prinsenhof verbleef. Hier schoot hij hem op 10 juli 1584 neer: een kogel raakte Willem van Oranje in de zij, een ander in de borst. Willem van Oranje zakte ineen en stierf. Zijn laatste woorden "Heere Godt weest mijn siele ghenadich, ick ben seer gequetst, Heere Godt weest mijn siele, ende dit arme volck ghenadich!" Balthasar Gerards nam de benen, maar werd al snel in de kraag gevat. Zijn beloning was zuur. Na onafgebroken gruwelijke martelingen werd hij ter dood veroordeeld. Het vonnis werd op 13 juli 1584 voltrokken.

Vragen

Ja. Er zijn geen taalgerelateerde elementen in het spel die essentieel zijn om te kunnen ontsnappen.

Sommigen zullen de kamer als eng ervaren, maar niet te eng. Je hart kan af en toe even sneller slaan, maar ons doel is dat je een fantastische ervaring hebt. Mocht je de kamer echter eerder willen verlaten, dan kan dat altijd. Zelfs kinderen kunnen onder begeleiding prima onze kamer spelen.

Nee de deur gaat niet op slot, Jullie komen geheel vrijwillig om Delft en zijn inwoners te helpen en een ieder kan op elk gewenst moment het spel verlaten. Let wel, eenmaal uit het spel kunt u niet meer terug. U kunt wel met onze host in de controlroom meekijken hoe de andere dappere strijders het er van af brengen.

Ja, we hebben speciale teambuilding programma’s. In onze programma’s staan samenwerken, en communicatie tussen teamleden centraal. Je hebt elkaar echt nodig om te kunnen ontsnappen. Indien gewenst, stellen we een programma samen speciaal voor jouw team.

We adviseren je om 15 minuten van te voren aanwezig te zijn. Er is dan voldoende tijd voor de uitleg van het spel, eventueel wat drinken in onze ontvangstruimte of een bezoek aan het toilet. Op tijd betekent dat je het geboekte uur in de kamer bent. Hou er rekening mee dat ‘te laat komen’ van je geboekte tijd afgaat.

Geen probleem. We kunnen je reservering probleem- en kosteloos wijzigen of annuleren zo lang je dat maar minimaal 7 dagen van te voren doet. Wil je korter dan 7 dagen voor je reservering annuleren vragen we je te bellen met 015 888 1062, het kan zijn dat we dan toch de kosten of een gedeelte van de kosten in rekening moeten brengen.

Telefoons, aanstekers, fototoestellen en horloges (alles waarop je een tijd kan zien) mogen niet mee de kamer in en moeten verplicht in één van onze afgesloten dekenkisten in de ontvangstruimte worden opgeborgen. Dit is gratis. Andere spullen mogen uiteraard ook in de dekenkist, maar is niet verplicht.

Nee, onze escaperoom is gesitueerd in een monumentale toren uit 1500, enige voorzichtigheid is zeker geboden. Het spel is zeer uitdagend en vergt volledige hersencapaciteit. Het drinken van alcohol vooraf wordt daarom ten strengste afgeraden. Mensen die zichtbaar onder invloed zijn worden niet toegelaten of door de stafleden uit het spel verwijderd.

Helaas niet. Om het spel te spelen moet u minimaal trap kunnen lopen. Wel is het mogelijk om het spel te volgen vanuit de ontvangstruimte.

De reservering zelf kunt u het beste via de online boeking met Ideal betalen. Wilt u liever op de dag zelf betalen kan dit, net als eventuele consumpties, uitsluitend contant.

Absoluut! Kinderen vanaf 10 jaar kunnen en mogen in onze kamer. Voorwaarde is wel dat 2 kinderen minimaal begeleid worden door 1 volwassene. Komen jullie met 4 kinderen, dan dienen er minimaal 2 volwassenen begeleiders samen met de kinderen het spel te spelen.

- Maximale groepsgrote 8 personen.
Wilt u met meer personen komen spelen, bel ons dan voor de mogelijkheden 015-8881062

- Kom maximaal 15 minuten voor aanvang bij ons op locatie.
- Heb je symptomen? Verplaats dan je afspraak naar een ander moment.
- Bij binnenkomst zal de gamehost vragen of u symptomen heeft.
- De gamehost zal ten alle tijde op 1,5mtr afstand blijven en u vragen om bij binnenkomst, bij het betreden en verlaten van de kamer uw handen te desinfecteren.
- Wilt u met een mondkapje op spelen? Neem dan uw eigen mondkapje mee of schaf een herbruikbare Mondana (€10,- https://www.facebook.com/KickassMondana) bij ons aan.
- Volg ten alle tijde de instructies op van de gamehost.
-We behouden het recht om spelers te weigeren als een van bovenstaande instructies niet wordt opgevolgd

escaperoom de bagijnetoren

TARIEVEN


Naast deze standaardtarieven hebben wij speciale programma's voor scholen en bedrijven neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

maandag t/m donderdag

 

  • 2 t/m 8 personen € 129

vrijdag t/m zondag

  en feestdagen

 

  • 2 t/m 8 personen € 139


reserveren:

Let op :
Is uw tijdslot niet beschikbaar of wilt u last-minute boeken neem dan telefonisch contact met ons op.
U wordt 15 minuten voor de gereserveerde tijd verwacht voor welkomstwoord, speluitleg en eventueel een drankje of toiletbezoek.
Bent u te laat dan gaat dit van uw eigen tijd af !
Het betreden en spelen van onze escaperoom is geheel vrijwillig en op eigen risico.
Bezoekers jonger dan 15 jaar uitsluitend toegestaan onder begeleiding van 1 volwassene begeleider per 2 kinderen of na telefonisch overleg.
Rembrandt Productions of personen acterend namens Rembrandt Productions kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor fysieke en/of materiele schade voortkomend uit een bezoek aan Escaperoom de Bagijnetoren.
Door te boeken gaat u akkoord met bovenstaande bepalingen.


Nog vragen?

Wij zijn op meerdere manieren bereikbaar.


Ons adres is Phoenixstraat 85, 2611 AK Delft.

In de binnenstad van Delft is vrijwel overal betaald parkeren van toepassing. Kijk op www.prettigparkeren.nl voor de mogelijkheden en kosten.

Voor nieuws volg ons op onze facebook pagina

telefoon

015 888 1062

escaperoom De Bagijnetoren

Copyright © 2019 Ambilicious